icoon-voedsel.png

Voedsel

PFAS kan ook in etenswaren zitten. De afgelopen jaren is onderzoek gedaan naar PFAS in de bodem, moestuinen, water en eieren van hobbykippen.

Vis en eieren

Als je je zorgen maakt over de veiligheid van het consumeren van vis en eieren uit gebieden met PFAS-verontreiniging, biedt de GGD Zuid-Holland Zuid nuttige richtlijnen en antwoorden. Hun veelgestelde-vragen-pagina behandelt specifieke zorgen en geeft advies over het veilig consumeren van deze voedingsmiddelen. Voor praktisch advies en actuele informatie, raadpleeg hun website door hier te klikken

Vervolgonderzoek naar PFAS in eieren hobbykippen

Bezoek de pagina van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid voor actuele informatie over het vervolgonderzoek naar PFAS in eieren van hobbykippen. Dit onderzoek is van groot belang voor consumenten die regelmatig deze eieren eten. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de niveaus van PFAS in eieren en de implicaties voor de gezondheid. Volg de ontwikkelingen en resultaten van dit belangrijke onderzoek via deze link .

Gezonheid background wide

Groente en fruit uit uw moestuin

Als je meer wilt weten over PFAS en de mogelijke impact op zelfgekweekte groenten en fruit in je moestuin, raadpleeg dan de sectie 'PFAS in moestuinen' op de website van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Hier vind je informatie over hoe je veilig kunt tuinieren in gebieden met PFAS-verontreiniging. Deze pagina is een essentiële bron voor iedereen die zelf voedsel teelt en bezorgd is over milieuverontreinigingen. Bezoek de pagina voor uitgebreid advies en nuttige tips via deze link.     

Risico's PFAS via voedsel en drinkwater. 

Bezoek de publicatiepagina van het RIVM voor een uitgebreid risicoassessment over de blootstelling aan PFAS via voedsel en drinkwater in Nederland. Dit gedetailleerde rapport biedt inzicht in de mogelijke gezondheidsrisico’s van PFAS en bevat belangrijke informatie voor een breed publiek, van onderzoekers en beleidsmakers tot bewuste consumenten. De studie helpt om de complexiteit van PFAS-verontreiniging en de gevolgen ervan te begrijpen. Het volledige document is beschikbaar op de website van het RIVM en kan geraadpleegd worden via deze link .